Zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis.

Een vaderhand doet wonderen

Je eigen kindje leren kennen, terwijl het nog in de buik van de moeder zit? Dat kan met haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Een bijzondere ervaring en gemakkelijk te leren.

Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding leren ouders hoe ze door te voelen, contact kunnen maken met hun nog ongeboren kindje. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de vader, die zijn warme hand liefdevol, zacht en met respect op de buik van zijn vrouw legt. Zij zal dit als aangenaam ervaren en zich kunnen ontspannen, waardoor de buik zacht wordt en er ruimte voor het kindje ontstaat. Daardoor kan het naar de warme hand van zijn vader kruipen en zich daar nestelen.

Belangrijk is wel dat de ouders zich moeten openstellen voor elkaar en voor hun kind. De hand van de vader moet aangenaam voelen: niet koud, te zwaar of te plotseling neergelegd. Als dat het geval is, zal het kindje zich uitgenodigd voelen en zich gegarandeerd nestelen in de handen van zijn vader.

Het grote voordeel van deze vorm van zwangerschapsbegeleiding is dat ouders meer tijd voor elkaar nemen en daardoor hun kindje steeds beter leren kennen. Er groeit vertrouwen in elkaar en in het ouderschap. De moeder voelt zich moeder en ook de vader kan zich in de zwangerschap al vader voelen.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.
Westhaag 5         5346 LA         Oss         T 0412 651547         E inekealards@zonnet.nl