Een kind opvoeden, een mooie uitdaging

Een kind opvoeden is een mooie uitdaging maar... hoe doe je dat? Over die vraag zijn honderden boeken volgeschreven. De haptonomie beoogt ieder kind naar een zelfstandig leven te brengen op een manier die bij het kind past.

Het mooie van deze methode is dat het kind de ouders daarbij veelal de weg wijst. Door in een gevoelsmatig contact met hun kind te zijn, weten de ouders wat hun kind nodig heeft. Daarbij blijft consequent zijn, duidelijkheid geven en grenzen stellen natuurlijk wel vereist, al is dat zeker niet altijd eenvoudig.

Respect

In de haptonomische begeleiding leren ouders hoe ze met hun kind om kunnen gaan door liefdevolle bescherming, veiligheid en respect voor de behoeften van het kind te bieden. Ook wordt het kind aangesproken op eigen vermogens. De ouder tilt dan pas het kind uit de wieg wanneer hij/zij in het voelend contact merkt dat het kind er klaar voor is. Op deze manier leert het kind al heel jong dat het actief in de wereld mag staan. Op deze manier voelt het kind zich gesteund en gerespecteerd en kan het gaandeweg steeds meer zijn eigen weg gaan, op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.
Westhaag 5         5346 LA         Oss         T 0412 651547         E inekealards@zonnet.nl