Andere vormen van begeleiding/therapie in haptonomie.

Belangrijk: deze vormen van begeleiding/therapie worden niet gegeven in mijn praktijk.

Persoonlijke begeleiding:

De huidige maatschappij wordt steeds sneller, de te maken keuzes voortdurend talrijker en de werkdruk alsmaar hoger.
De neiging hier in mee te gaan lijkt de gemakkelijkste weg. Als je maar lang genoeg doorgaat met verstandelijke keuzes te maken kan het lichaam gaan protesteren.
Klachten die hieruit kunnen voortkomen zijn onder andere: hoofdpijn, hyperventilatie of zelfs een burn-out.

Haptonomie kan de ideale remedie zijn om daar iets aan te doen. Met haptonomie leer je weer bewust te voelen, voelen waar jouw grenzen zijn en NEE te zeggen als jouw gevoel je dat zegt. Zo leer je te vertrouwen op je gevoel en kan je zelfvertrouwen groeien. Je kunt beter omgaan met de druk om je heen en er komt rust en zekerheid in je leven.

Met haptonomie kan jouw leven weer echt JOUW LEVEN worden.

Haptotherapie:

Dit is een persoonsgerichte therapie/begeleidingsvorm. Ze is er op gericht je weer in contact te brengen met je gevoelens en daarmee jezelf. In principe is de therapie hetzelfde als de persoonlijke begeleiding. De begeleider/ster heeft meestal een psychologische opleiding gevolgd.

Psychotherapie:

Deze therapie is hetzelfde als haptotherapie, de begeleider/ster is psycholoog therapeutisch nodig heeft. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse therapeutische bekwaamheden o.a.:

Relatietherapie:

Elementen: onderlinge communicatie; luisteren, zicht krijgen op eigen bijdrage aan 'het conflict'; herkennen en onderkennen van fenomenen zoals projecties, ruimte geven; persoonlijke gevoeligheden; persoonlijke grenzen; hoe kan je elkaar in het contact bereiken en verstaan en een affectief bevestigend contact realiseren.
Westhaag 5         5346 LA         Oss         T 0412 651547         E inekealards@zonnet.nl